Бургаският бизнесмен и общински съветник Бенчо Бенчев и Димитър Желязков-Митьо Очите се видели случайно през август 2018 до солунски хотел и тръгнали заедно към Турция, за да се лекуват в Истанбул. Единият от Паркинсон, а другият след стрелба. Това стана ясно от разпита на полицаите, които днес дават показания, предаде репортер на Gramofona.com.

В Бургаския районен съд в момента тече делото срещу бургаския бизнесмен, който е обвинен в укриването на Желязков и в притежание на оръжие и боеприпаси. Адвокатите на Бенчев се опитват да изяснят спазени ли са били правата на клиента им по време на обиска и задържането му.

В съда стана ясно още, че Бенчев иска да напусне страната, за да се лекува. В момента той е със забрана да пътува в чужбина. Той моли за позволение само за еднократно пускане за лечение, тъй като заболяванията му прогресират и застрашават живота му.

От година и половина не е имал възможност да се лекува в болницата в Турция, където му се провежда основната терапия, която била успешна. Бизнесменът обещава, че ще се върне за следващото заседание по делото.

Очаквайте подробности!