„През следващата година Бургас ще бъде с изключително големи възможности по отношение развитието на спортен, конгресен и конферентен туризъм“. Това каза председателят на Комисията по туризъм в местния парламент Живко Табаков.

Преди дни общинският съветник заяви, че община Бургас трябва да акцентира върху създаването на  Организация за управление на туристическия регион.

Според Табаков предложения за развитието на Бургас като туристическа дестинация трябва да идват от бранша и от хората, които са пряко ангажирани да създават условия за развитието на туризъм.

„До края на септември месец Комисията по туризъм ще изготви Годишна програма за общинска туристическа реклама. В нея трябва да имаме ясна визия на кои пазари стъпваме, през какви инструменти – изложения, маркетинг, реклама и целеви групи. Ние трябва да сме наясно по какъв начин ще ги провокираме, за да създадем реален туристически календар на община Бургас. Говорим за едно дългосрочно развитие за морския и круизния туризъм“, допълни още председателят на Комисията по туризъм.