10 дни чист въздух в Сунгурларе. От снощи обаче някой отново пали нерегламентираното сметище в началото на града и задушливата миризма трови хората наоколо.

„Тази нощ пак не се дишаше. Отидох сутринта в 8 и вратата на сметището беше отворена. От камионче изхвърляха отпадъци, а каручка чакаше своя ред. Накрая дойде и цистерна с вода“, разказа пред Gramofona.com Таня Андреева.

Младата жена вече подавала сигнали до РИОСВ. От екоинспекцията наложиха глоба на местната администрация преди 10 дни. Тогава от Община Сунгурларе увериха, че нерегламентираното сметище ще бъде затворено, а площадката почистена.

От няколко дни обаче врата зеела и всеки, който имал боклуци ги стоварвал там. Местните са категорични, че сметището се пали умишлено. Това лято то пламвало винаги по едно и също време късно вечер.

„Няма как да се самозапалва от високите температури, защото огънят тръгва винаги след 22,30 часа“, коментират сунгурларци. Gramofona.com ще потърси за коментар и кметът на Сунгурларе д-р Георги Кенов.