Владимир Путин разреши на руснаците отново да почиват в Турия, съобщи Grazeta.ru. Президентът е разпоредил на правителството да отмени туристическите санкции към Турция.

Това стана след телефонния разговор, който Владимир Путин проведе днес с турския си колега Реджеб Ердоган. Това е първият разговор между двамата след като отношенията Москва – Анкара рязко се влошиха. До разрива се стигна след като на 24 ноември миналата година турски военни свалиха руски изтребител, а пилотът загина.

По време на телефонния разговор двамата са се договорили и за лична среща. Все още обаче няма официална информация кога и къде ще се проведе тя. На 1 юли в Сочи ще се проведе среща между външните министри на двете страни. В началото на разговора Путин е изразил съболезнованията си във връзка с днешния кървав атентат на летище Ататюрк в Истанбул.

Разговорът между президентите е определен като „делови, конструктивен и ориентиран към възстановяването на традиционно приятелските отношения“, коментират от прессекретарията на Путин.

 

Снимка: mejdu-redovete.com