Северномакедонските медии реагираха остро на изявлението на лидера на ИТН

 „Овој тазе политичар и претходно ги навредуваше Македонците нарекувајќи ги „северномакедонци“ (Този нов политик преди това беше обидил македонците, наричайки ги „северни македонци“), пише северномакедонското издание „Слободен печат“. Заглавието на статията е „Можниот мандатар тргна со навредливи изјави за Македонците: Трифонов слави, ама и провоцира“ (Възможният мандатоносител започна с обидни изказвания за македонците: Трифонов празнува, ама и провокира). То е игра на думи с името на лидера на партията Слави Трифонов.

„Бугарија не нѐ пушта во ЕУ, ама ќе нѐ однесе во вселената“ (България не ни пуска в ЕС, но ни праща в Космоса) е друго заглавие на северномакедонска медия. „Плусинфо“ също коментират факта, че Трифонов ги е нарекъл „северномакедонци“, като предлагат и клип на шоуменът от 2007, когато се е „изсмял на македонците“.

Рекциите на медиите от Северна Македония са по повод изказването на Трифонов от вчера, когато той обяви, че една от целите на пратията му ИТН е да изпратят в НАСА мъж и жена българи, както и един северномакедонец.

Снимка: OFFNews