Построяване на детски градини в София, областните центрове и останалите градове в страната. Довършване на магистралите „Хемус“ и „Черно море“. Електронно гласуване, мажоритарен вот и намаляване на партийната субсидия на един лев на глас. Това са част от основните цели на партия „Има такъв народ“, които лидерът й Слави Трифонов представи чрез живо включване на страницата си във Фейсбук.

Освен традиционните обещания за дигитализация на правителството, довършване на започнатите автомагистрали „Хемус“ и „Черно море“  и построяване на детска болница, за които говорят и другите водещи политически партии, Трифонов представи и някои авторски предложения. Едно от тях е подаване на заявление на България за членство в Европейската космическа агенция, защото само България не членува там. Той обеща ИТН да направят всичко възможно да изпратим мъж и жена, които да бъдат първите български астронавти в НАСА, като към тях искат да се присъедини и един северномакедонец. Екзотично е и предложението за министър без портфейл по ромските въпроси.

Въпреки че обработването на гласовете не е приключило официално, се очаква ИТН да застанат на първо място макар и с малка разлика. Днес в 11 часа лидерът на партията Слави Трифонов се включи на живо на страницата си във Фейсбук и заяви, че както е обещал по-рано, ИТН няма да прави коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС. Тъй като при коалиция на ИТН с партиите на протеста ИСМВ и ДБ коалицията няма да успее да направи мнозинство, „Има такъв народ“ смятат да предложат свое самостоятелно правителство. Слави Трифонов представи предложенията на ИТН за министри, както и основните цели на партията, като навлезе в конкретика.

След предложението на Трифонов за изпращането на българи в НАСА, из социалните мрежи възникна спор кой да бъде мъжа – Иван Гешев или Бойко Борисов.

Снимка: Getty images