„Нищо не отговаря на истината! Дали Соня е скандална, или не е скандална, това се казва междуличностно отношение“, категорично заяви Стоян Стойчев, изпълнителен директор на плувен клуб „Бриз“ по повод на отправените обвинения от другите плувни клубове в Бургас. В сигнала, който днес се разглежда от Комисията по бюджет в Общинския съвет на Бургас, пише, че са нарушени и разпоредбите на родната федерация по плуване.

 „Има принципал на спортните клубове и това е Българска федерация по плуване“, контрира дългогодишният треньор Стойчев.

Според него обвиненията и подклаждането на напрежение идват от Хариета Гарибян, която е треньор в друг клуб. Конфликтът с нея бил от десетилетия, обясни Стойчев.

В сигнала се посочва, че треньорът Соня Стойчева получавала най-добрите коридори за тренировка на състезателите им.

 „Ние не сме провели и една тренировка в новия басейн Арена Бургас, натикани сме в стария басейн на Младежкия дом. Относно задълженията ни, това не е тяхно отношение, има си институции. Това са пасквили, които не отговарят на истината, ако имаше и частица истина в пасквилите във времето назад, ние нямаше да съществуваме като плувен клуб“, спокойно обяснява Стоян Стойчев.

Пасквил и уронващ авторитета сигнал! Така определи жалбата треньор Стойчев.

 „Те се опитват да саботират състезанията ни. Преди всяко състезание пускат жалби. А нашите състезатели са добри и това ги дразни останалите клубове. Ако са интелигентни треньорите на другите клубове, няма да ги пишат тези неща, нали са педагози? Как възпитават децата?“ , пита Стойчев.

Самата Соня Стойчева коментира философски с цитат от Елин Пелин: „Ако в България се роди гений, това ще бъде геният на завистта!“