Сигнал от 25 страници, подкрепен и от медийни публикации през годините, изпращат четири плувни клуба от Бургас до всички възможни институции в страната. Плувните клубове „Бургас“, „Акулите“, „Метропол“ и „Нефтохимик“ искат съдействие заради „проблемите създавани от треньорите на Плувен клуб „Бриз“, по-точно семейство Стойчеви“.

Днес представители на четирите клуба ще бъдат изслушани и в комисията по бюджет на общинския съвет в Бургас. Те обвиняват ръководството на клуб „Бриз“ и най-вече треньорката Соня Стойчева в арогантно отношение, системно създаване на напрежение и провокиране на скандали. В сигнала се отбелязва, че клуб „Бриз“ не плаща редовно задълженията си към общината, но въпреки това винаги получава най-добрите коридори и най-удобните часове за тренировки.

Това ставало, защото Соня Стойчева вдигала скандали и управителите на плувните комплекси предпочитали да ѝ угодят, вместо да се карат, става ясно от писмото на останалите клубове. Другите треньори твърдят също така, че Соня Стойчева често е агресивна и прави скандали без повод, като се нахвърляла с обидни думи и срещу треньори от конкуретни клубове, и срещу управители на басейни.

В сигнала се отправят серия от тежки обвинения, включително и за съмнения, че в „Бриз“ злоупотребяват с програмата за финансиране на спортните клубове. Отбелязва се също така, че Соня Стойчева има лошо отношение към деца, които не тренират при нея, а също така и че плувен клуб „Бриз“ редовно нарушава разпоредбите на родната федерация по плуване.