Една сага, продължила с години, приключи. Изоставеният и пустеещ басейн в парк „Славейков“ вече е модерен център, в който могат да се провеждат състезания и от международен ранг.

„Това е новият дом на бургаското плуване. Не само на спортистите, но и на всички бургазлии. Надявам се много деца и млади хора да се вдъхновят и да се занимават с плуване“, коментира кметът Димитър Николов. Днес той откри най-новото спортно бижу на Бургас – „Парк Арена“.

Сградата е построена за година и 4 месеца, а стойността е 18 млн лева. Финансирането е по програма Джесика, уточни Николов. Години наред теренът и откритият басейн тук пустееха.

Имаше проект на Федерацията по борба, която трябваше да изгради спортен комплекс. Това обаче така и не се случи и общината прекрати договора с федерацията. „Парк Арена“ разполага с басейн, който отговаря и на световните стандарти.

Тук ще могат да се провеждат международни състезания не само по плуване, но и по водна топка. Басейнът разполага с модерна подвижна стена, която може да го раздели на две и така да се обособи и по-малък басейн. Отделно има тенис кортове и терени на открито. През зимата тук ще има и ледена пързалка.

На официалното откриване присъстваха депутатите от ГЕРБ, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, председателят на комисията по туризъм Живко Табаков, директорът на Спортното училище Димитър Костов.