24-годишният Деян Димитров получи поощрителната награда на Областния информационен център за участието си в Никулденския конкурс на Gramofona.cm. Деян получи наградата си в Бургаския затвор, където изтърпява 17-годишна присъда за убийство. 

За нашия конкурс младият мъж разбира от майка си седмица преди края и решава да участва. За краткото време в килията успява да напише „Надпреварата“.

„Когато пиша нещо, най-трудно е първо да измисля идеята. Реших да се захвана за гонитбата с времето и покрай темата за състезанието с него, успях да сформирам концепцията на самият сюжет на разказа.

Когато пиша, се опитвам да измисля нещо по-нестандартно и по-неочаквано за самия читател.  Самият край на разказа е много различен от идеята. В „Надпреварата“ историята е положителна, а краят на разказа е тъжен”, каза Деян, който харесва фантастиката и чете постоянно.

Той получи книги и материали лично от управителя на ОИЦ-Бургас Евелин Кузманов. „Областният информационен център ти подарява книги с европейска тематика, които ще ти помогнат в самообразованието. Надявам се да продължиш да участваш в подобни проекти“, каза Кузманов.

Как един млад мъж убива друг заради жена? Какво е да лежиш в затвора 17 години? За какво мечтае Деян Димитров, очаквайте ексклузивната му история само в Gramofona.com!