За четвърти пореден път екипът на Gramofona.com отличи победителите от Никулденския си конкурс за написване на рибарска история. По традиция творбите се оценяват от автора на „Телефонна любов” Ваньо Вълчев. Тази година голямата награда не беше присъдена на никого. За сметка на това бяха раздадени три трети и две втори награди. Екипът ни е горд, че през годините Никулденският конкурс на Gramofona.com намери своето място в литературния живот на Бургас и се превърна в традиция за пишещите хора в града. Именно и за това, церемонията по награждаването се проведе в обновения Дом на писателя в Бургас.

Основен спонсор на конкурса е Пристанище Бургас, а тази година община Бургас също се включи в инициативата ни. Конкурсът беше част от Никулденската програма на Общината, която също осигури награди за победителите. И тази година конкурсът успя да излезе извън рамките на Бургас. Разкази получихме и от далечна Дания, а младите фантасти от региона дадоха силна заявка с участието си в тазгодишното издание на конкурса.

Ето и петимата отличени в Никулденския конкурс на Gramofona.com 2015-2016:

Трета награда:

Виржини Ованесян за разказа „Малкото рибарче”

Радостина Зотева за разказа „Мечтаният улов на дядо Ставри”

Георги Христов за разказа „Делничен празник”

Втора награда:

Анастасия Стайкова за разказа „Пясъци”

Вяра Тъпчева за разказа „Буря във времето”

Поощрителната награда на Областния информационен център в Бургас е присъдена на Деян Димитров за разказа „Надпреварата”.