Насилието над животните и отношението към четириногите беше акцент в Нощта на нациите, която е част от конкурсите Little Кing and Queen word и Little Prince and Princess, които се провеждат в Бургас. Претендентките за короната са от България, Унгария, Косово, Албания, Южна Африка, Русия и  Америка.

Малките красавици представиха  своята национална кухня и показаха характерни сувенири за страните им. Силно впечатление направи тяхното отношение към животните, като част от претендентките бяха нарисували рисунки и апелираха да се спре насилието над четириногите.

Призът за най-добри национални традиции отиде при две от участничките. Димона от България и най-малката красавица Ноксоло от Южна Африка.

Родителите на участничките също представиха най-доброто от себе си. Девет майки се конкурираха за „Майка на благотворителността”. Журито единодушно отсъди приза на Галина от Русия. Участие взеха и двама бащи като Мехмед от Косово стана Посланик на мира.

Тази вечер участниците ще посетят село Бата, а утре ще се проведе Вечер на талантите. Финалът на “Little Кing and Queen word” и „Little Prince and Princess”  ще бъде в събота, от 19:00 часа в Морското казино.