19 деца от 5 до 15 години ще се надпреварват за титлите  “Little Кing and Queen word” и „Little Prince and Princess”. Двата международни конкурса се провеждат от 15 до 21 август в Бургас.

И тази година те ще преминат под наслов  „Спрете насилието над животните”. Благотворителната кауза на организаторите Йордан Бъчваров и Десислав Копривски е насочена към приют за кучета- инвалиди в Казанлък. Всички средства, които ще се съберат във финалната вечер ще бъдат дарени там.

Претендентите за короната са от България, Унгария, Косово, Албания, Южна Африка, Русия и  Америка.  

През седмицата те посетиха Фестивала на пясъчните фигури и направиха професионална фотосесия с официален тоалет.

Днес малките красавици посетиха приюта за бездомни животни „Animal SOS” в квартал Черно Море. Утре те ще се разходят до село Бата, където ще гледат фолклорна програма.

Днешната вечер ще е посветена на нациите. Претендентите за короната ще представят своята национална кухня и ще покажат характерни сувенири за страните им.

В петък  организаторите са подготвили „Вечер на талантите”. В рамките на две минути всеки участник ще покаже своя творчески номер. Вечерта е посветена и на приятелството.

Техните майки също ще са център на внимание. Те ще се конкурират за „Майка на благотворителността”.

Големият финал на конкурса ще е тази  събота от 19:00 часа  в културен център „Морско казино”. Участниците ще дефилират с облеклата на конкурса. Също така ще се представят в национални носии, като всеки ще разкаже за себе си. 

 

Снимка: Архив