Националната пътуваща изложба „100 години Инър Уийл“ пристигна в Бургас и беше официално открита от дамите от бургаския клуб. Тя е позиционираната в двора на библиотеката „Пейо Яворов“ и ще остане там в продължение на две седмици. Достатъчно дълго време, в което всяко любопитство да бъде задоволено с подробности около създаването на организацията в света, в България, изтъкнатите представители и успешните дела, с които участниците се радват. Може докато си избирате поредната книга, пиете кафе с приятели в библиотеката или просто гостувате на поредното представяне на стихосбирка или автор, да се информирате от винилните табла на изложбата „100 години Инър Уийл“.
 

Още по-любопитното е, че местната структура също празнува свой юбилей, а той е 10 години Инър Уийл клуб Бургас. Основател и създател е Красимира Узунова, която разказа снощи на откриването на пътуващата изложба как е успяла да събере и убеди още 14 видни бургаски дами да създадат такъв благотворителен дамски клуб и в Бургас. И

успява, убеждава ги и днес, 10 години по-късно, почти всики дами продължават да членуват в Инър Уийл клуб Бургас. Броят на ентусиастките расте и те вече са 33. А доброто е заразно и желаещите да се включат също се увеличават.

Сред основателите е Оля Костадинова, която е ротарианка, но успява брилянтно да съчетае добротворчеството в двата клуба. Павлина Гилмановска и Павлина Георгиева разказаха за проектите, с които са удовлетворени. Сред тях са изграждане на чешма, поставяне на пейка за отмора с любими бургаски стихове, подпомагане на центрове за деца със специфични заболявания, ремонт на отделението за недоносени бебета, помощ за лагер за деца със Синдром на Даун и много други. Мария Кирова припомни някои смешни и забавни моменти, за дадените обещания и спазените.

Инър Уийл е вътрешното колело в ротарианското, това е символиката и значението на името. А добротворчеството се разпространява по по целия свят. За да научите повече за Инър Уийл, посетете двора на библиотека „Пейо Яворов“ в Бургас.