Представяме ви екипа на „Да върнем Средец и селата на хората“

и кандидата за кмет на Местни избори 2023г. за Община Средец – инж. Гошо Атанасов,

подкрепен от ПП „Български възход“

 

Борис Вълкадинов е инженер, завършил машиностроителна специалност в ТУ София. На 59 години, семеен с традиционни и десни възгледи. През целия си съзнателен живот е работил в собствен бизнес. Понастоящем стопанисва комплекс с къщи за гости в село Драчево. Убеден е, че мечтите раждат повече добрини от безверието и приканва – „мечтайте смело и наедро, искайте и давайте повече от себе си, за себе си. Това са малки пътечки, които всеки от нас извървява за да ги слее с общия ни път“.

Борис Вълкадинов е деен съратник на кандидата за кмет от „Български Възход“ инж. Гошо Атанасов и в челните места в листата за общиски съветници за Община Средец.

„Убеденост е, че на нас българите е нужно единение в усилията ни да градим по-хубави дни, среда за нас, децата ни, нашите родители, домовете ни, селата ни. Не започнем ли да вземаме верните решения за самите нас, няма да съумеем да ги наложим и на избранниците си.“

Има имот и живее с проблемите и радостите на село Драчево от 1996 година. Плод на дейността му през тези 27 години са изграждането на Параклис Свети Йоан Кръстител - малко свято кътче, което сбира хора в поддържането на традиционните ценности и празници на Странджа.

Създател на Инициативата „ЗаЕдно китно Драчево“, в която с усилията на местните хора е реновирана спирката в селото, издигнат е красив надпис, указващ пътя към китното Драчево.

С дейността си неведнъж е приканвал, предлагал, сезирал институции и кметство за наболели въпроси на селата в региона. Ясно подчерта и даде гласност на предстоящото и вече случило се за наше съжаление безводие още миналата есен. Ясно сочи и причините за лошото финансово здраве в Общината - ниска събираемост на приходи, неоптимизирано администриране на дейностите там, слабо или никакво ползване на европроекти, липсата на представяне на проблемите и търсене на решенията за тях на национално и областно ниво, издаващи нехайство на настоящото управление в Общината.

„Въпреки тези усилия, ниската чуваемост за тези проблеми, за предложените начинания от оперативното упрвление на Общината и кмета е факт. Налага се разбирането, че с писане на писма, с граждански инициативи, с молби и убеждаване доброто за селото и региона ни не се случва, поради което решението е да се влезе в управлението на Общината и промени да се случват там.“

Приоритетите, за които Борис Вълкадинов ратува, са възраждането на същината в дейността на Читалищата по места, връщането и развиване на традиционните празници и честването им по места. Преглед на възможностите за възстановяване на местните водоизточници. С убеждението, че в Община Средец не работи по възможностите за европейско финансиране за подобряване на средата в селата, ясен приоритет ще бъде съграждане на силен и работещ екип за подготовка, представяне и ползване на всички форми дадени ни от ЕС и националните програми.

Веруюто на Борис Вълкадинов – „Заедно можем повече“ не са празни слова, а подадена ръка към всеки от Вас, включая и опонентите ни да намерим пътя, да го извървим заедно, да приобщим и загубилите вяра хора в съграждането на по-добрите наши дни и оставим за децата си нашата следа във времето и в прекрасната ни Странджа.

Нека заедно върнем Средец и селата на хората !!!