Бившият бургаски депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Живко Табаков подкрепя новата коалиция „Левицата“. Табаков лично дойде за среща с президента Георги Първанов в Бургас, за да заяви, че изцяло застава зад обединението.

„Познавам голяма част от колегите, да не кажа и всичките, които са в „Левицата“-Бургас. В листата има хора от партиите „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „Движение 21“, познавам и в професионално качество Антон Коджабашев, който е водачът на тези избори. С него бяхме колеги в мандат 2015-2019 в Общинския съвет. Призовавам нашите симпатизанти, които са ни подкрепяли преди, ще подкрепят сега „Левицата“, коментира Табаков.

По думите му лидерите на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, както и тези на останалите формация в „Левицата“, вече са припознати от хората, които са протестирали за промяната в държавата.

„Сред лидерите виждам хора, които имат своя опит, хора, които дори и в малкото време в 45-то и 46-то Народно събрание бяхме изключително активни и успяхме да внесем както много законодателни инициативи, така и да направим едни от най-отчетливите комисии – това, от което именно има нужда държавата. Не само да бъде реформирана, но и да бъде ревизирана“, уточни Табаков.

Според него възможността „Левицата“ да бъде част от 49-то Народно събрание е категорична.

„Левицата ще бъде този елемент, който ще може да тежи на мястото си дотолкова, че да не залитаме към миналото. Най-силното в листата на „Левицата“ за тези избори са хората, които са представители от област Бургас, от община Бургас, познават проблемите в региона“, допълни Табаков.

Прогнозата му е, че ако  шестата партия в Народното събрание не бъде „Левицата“,за пореден път ще отидем на избори през септември.