От коалиция „Левицата“ категорично ще работят за възстановяване на държавността и диалога между институциите. Това обяви в Бургас президентът Георги Първанов (2002-2012). Той припомни, че със Симеон Сакскобурготски като премиер са работили много добре, виждали са се и са участвали заедно във всички национални и международни форуми.

„А сега не си казват и „Добър ден“ от двете страни на „Дондуков“. Това е недопустимо, това не създава добър имидж на България. Важно е държавата да бъде възстановена като регулиращ фактор. Важно е да я има държавата“, категоричен е президентът Първанов. По думите му в момента политическата игра е станала доста подла и е време за промяна.

Според Георги Първанов „Левицата“ ще бъде част от новото управление на България. „Нужен е някой като нас, за да е балансьор и да има по-нормален тон в парламента. С тази агресия в Народното събрание нищо не можем да направим“, каза още Първанов. Той призна, че не е очаквал лидери като Мая Манолова, Татяна Дончева и Румен Петков да постигнат разбирателство, но те са се обединили в името на „Левицата“.

По отношение на конфликта между Русия и Украйна, от „Левицата“ са категорични, че е необходимо незабавно примирие. „Бесен съм на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която наскоро коментира, че мир не може да има. А тази жена дали е готова да си прати децата на фронта?“, попита Първанов.

Той е убеден, че България не трябва да допуска изпращането на наши войници на фронта и да запази своя неутралитет. На срещата с Георги Първанов присъстваха почти всички кандидат-депутати от бургаската листа на „Левицата“. Специално да изрази пълна подкрепа дойде и лидерът на новото гражданско обединение „Бург“ Живко Табаков.

Той коментира, че се познава с почти всички кандидати за народни представители и с тях неведнъж са участвали заедно както на протести, така и при разрешаването на различни проблеми от Бургас и региона. Той открито призова бургазлии да подкрепят „Левицата“ като гласуват с № 14 на предстоящите избори. В момента президентът Първанов и политиците от новата коалиция са на среща с жителите на Каблешково.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!