Всички срещу Николай Димитров и БСП в Несебър. Областният председател на ДСБ за Бургаско Ивайло Ляхович е част от листата за общински съветници на ГЕРБ в Несебър.

Новината на пръв поглед е странна, защото на национално ниво двете партии не са в особено близки отношения. За местния вот обаче те са решили да загърбят различията.

„Целта ни е да се обединим всички опозиционни партии и да спрем 12-годишното управление на Николай Димитров“, коментира за Gramofona.com Ляхович. Той уточни, че в морската община работи изключително добре с колегата си от ГЕРБ Мартин Богданов и припомни, че двамата заедно имат не една и две инициативи, свързани с по-добрата работа на местната администрация.

Ивайло Ляхович допълни, че ДСБ няма да има самостоятелна листа, за да не се разсейват гласовете на несебърлии.

„Опитвахме на местните избори всички да се явяваме самостоятелно, но не успяхме да сменим статуквото. За това, според мен, в момента е по-добре гласовете на хората да се концентрират“, коментира още Ляхович.

"Търсим обединение и то е свързано най-вече с подкрепата около моята кандидатура", допълни Атанас Терзиев. Бившият зам.-областен управител е номинацията на ГЕРБ за кмет на Несебър. Той уточни, че до септември ще има яснота кои партии застават зад него, но част от подкрепилите го ще имат самостоятелни листи за общински съветници.

„Целта на всички ни обаче е една и тя е да променим модела на управление в община Несебър и да сменим курса, който се водеше до сега“, коментира още Терзиев.