СДС ще подкрепи кандидатите на ГЕРБ в Созопол и Приморско на предстоящия балотаж в неделя. Това коментира пред Gramofona.com Костадин Марков от Националния съвет на сините.

„Имаме споразумение, подписано от лидера на СДС Румен Христов и г-н Бойко Борисов, в което се казва, че при балотаж ако не сме едни срещу други трябва да подкрепим кандидата на другата партия“, обясни Марков. Той уточни, че въпреки различията си с националния лидер, подкрепя споразуменията в Созопол и Приморско.

„За Приморско опонентът на Димитър Германов е кандидат на „Воля“, така че нямам никакви колебания да подкрепя Германов, особено като имам предвид, че пред очите ми промени града“, обясни Костадин Марков. Той допълни, че договорките между партийните лидери трябва да се спазват и макар че не познава лично Красимира Германова, смята, че СДС трябва да застане зад нея на 3-ти ноември.

„Още повече, че нейният опонент е от БСП. За мен това е достатъчно. Наречете ме и консервативен, но нито убежденията ми, нито семейната ми история могат да ме накарат да подкрепя БСП“, обобщи Костадин Марков.

Точно заради личните си убеждения той не е и особено впечатлен от подкрепата, която БСП заяви за кандидат-кмета на СДС в Средец. „Ако аз ръководех предизборната кампания на нашия кандидат, не бих заявил подобна подкрепа публично“, обясни Марков.