Пет партии се обединиха в Созопол заради балотажа. На една маса застанаха представители на БСП, МИР, ВМРО, Демократично Обединение и Движение 21, предава репортер на Грамофона нюз.

Всички те заявиха категоричната си подкрепа към Тихомир Янакиев, който на 3 ноември се изправя срещу Красимира Германова в битката за кметския пост.

„Обединили сме около принципи, които смятаме, че нашите опоненти нямат. Това не е партийна коалиция, а коалиция на промяната. Балотажът в Созопол е съдбоносен”, заяви Тихомир Янакиев.

Третият в кметската надпревара Георги Пинелов обяви, че в новия Общински съвет ще работи заедно със съветниците на БСП. Новината, че така те ще имат мнозинство в местния парламент, предизвика бурните адплодисменти в залата.

„Искам да отрека категорично спекулациите, които вече се появиха. С хората от двете политически сили, които не присъстват тук, ние няма да имаме никакви отношения и договорки“, категоричен бе Пинелов.

„Созопол вече се промени, защото Созопол се изправи срещу страха. Всички ние бяхме заплашвани” ,коментира Христо Бардуков от МИР.

Костадин Мархолев от ВМРО също обяви подкрепата си за Янакиев. Той призова и да се продължи делото на бившата кметица Веска Караманова. „За 3 години тя направи толкова, колкото някои други не успяха за 12“, призна Мархолев.

„Даваме си подкрепата, защото всички искаме пълната промяна на община Созопол”, обяви и Станчо Христов от Демократично Обединение.

Даниела Николова от Движение 21 също обяви, че нейната партия застава зад Янакиев.

Първата и основна задача по настояване на всички представители на новата коалиция, е да се направи финансов одит на община Созопол.

От петте партии призоваха созополчани да излязат и да гласуват на 3 ноември. Балотаж в неделя ще има и в Черноморец, Атия и Крушевец. Там петте партии също ще работят заедно за промяна на статуквото.