Бисер Русимов от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) е вторият кандидат за общински съветник, който ще бъде част от листата на партия СЕК за местните избори. Русинов влиза чрез гражданската квота, обясни зам.-председателят на партията Константин Бачийски.

„С ОЗБГ работим заедно от години. Ние залагаме на доказани имена и не събираме хора на случаен принцип в листата си“, обясни Бачийки.

Като една от най-успешните съвместни акции между ОЗБГ и партия СЕК Русимов и Бачийски посочиха изборите през 2017 год. Тогава представители на партията и организацията успяха да се включат като наблюдатели на изборния процес в Турция, за да гарантират законността на вота.

Два са приоритетите, които Бисер Русимов си поставя, ако бъде избран за общински съветник. Това са битовата престъпност и така нашумялата в последните месеци Стратегия за детето.

Бисер Русимов е вторият представител на гражданската квота, който от СЕК канят в листата си. Първия, който представиха е учителят от Английската гимназия Христо Симеонов.

На този етап е сигурно, че СЕК ще се яви самостоятелно на местните избори и няма да търси предизборна коалиция. Дали обаче ще има свой кандидат кмет, все още не е ясно. Най-коментирано е името на Константин Бачийски, който преди дни представи и планът си за управление на Бургас.