Учителят от Английската гимназия Христо Симеонов, който се превърна в истинската изненада на евроизборите ще бъде кандидат за общински съветник. Той ще влезе в листата на Средна европейска класа, но от гражданската квота, а не като партийна номинация.

„След евроизборите получих покана от почти всички партии и разговарях с всички. Благодаря им, че са ме оценили, но аз държа на своята независимост“, обясни избора си Симеонов.

Той призна, че сам е потърсил контакт с Костантин Бачийски от СЕК, защото се впечатлил от него в телевизионно интервю. Харесал работата му като общински съветник и това, което е постигнал до момента. Впечатлил се, че Бачийски дава заплатата си като общински съветник, за да подпомага здравеопазването в града и плаща за квалификацията на наши медици в Германия.

„Христо Симеонов е един от достойните бургазлии, който намира място в нашата листа. Ние търсим и ще залагаме на чисти хора с добри намерения“, обясни на свой ред Бачийски. Той уточни, че идеите на Симеонов за образованието вече са залегнали в програмата на СЕК. Най-вероятно партията ще спази традицията си от местните избори и отново ще се яви на вота със самостоятелна листа.

„Най-вероятно ще търсим коалиция след изборите, а не преди нея“, обясни още Бачийски. От своя страна пък Христо Симеонов допълни, че ще бъде част от листата на СЕК само ако партията се явява самостоятелно на местните избори.

Името на Христо Симеонов стана особено популярно в Бургас по време на изборите за Европейски парламент. Без голяма кампания и като независим кандидат, Симеонов успя да получи подкрепата на 3641 бургазлии.