Открити са и двете черни кутии на дубайския самолет, който се разби тази нощ в Ростов на Дон, съобщиха руските медии. При авиокатастрофата няма оцелели.
 
Загинали са 55 пасажери и 7-членния екипаж, сред жертвите има 4 деца. По време на инцидента метеорологичните условия са били лоши, а видимостта ниска. Въпреки това, според експерти за трагедията е допринесъл и човешкият фактор.
 
Три са основните версии за поредната трагедия с пътнически самолет. Едната е техническа неизправност, втората е свързана с лошото време, а третата е за вина на екипажа. Машината е собственост на Fly Dubai и е нов. Знае се, че Боингът два часа е кръжал над аеропрота, докато в същото време други самолети са били пренасочени към близки летища.
 
Самолетът се е разбил около 3,40 часа сутринта московско време. Това е станаало по време на кацането на летището в Ростов на Дон. Според властите в Русия, разследването на катастрофата ще отнеме поне два месеца. 140 спасители работят на мястото на инцидента. Те се се сменят на всеки два часа от други екипи, заради силния дъжд, който вали в момента.
 
 
 
Снимка: AFP