Всеки родител се гордее с детето си и се радва на неговите успехи. За семейството на новата Мис България Теодоора Мудева това важи с пълна сила. Чаровната красавица е родена в Сливен. До седми клас учи в Природо-математическата гимназия в града, а от четири години семейството й живее в Бургас. Желанието на Теди е било да учи в бургаската английска гимназия и да танцува в КСТ “Бургас 75“ с треньори Добрина Паричкова и Андрей Тодоров. Желанието й става реалност. Родителите на Мис България се определят като нормално българско семейство. Майка й Ани Мудева е начален учител в ОУ „Св.св.Кирил и Методий“- град Свети Влас, а баща й Младен Мудев е бивш полицай. Ето какво разказа специално за Gramofona.com майката на Мис България Ани Мудева:

Очаквахте ли, че дъщеря ви ще стане Мис България?

- Интересен въпрос. През лятото Теодора се яви на конкурса “Кралица на Бургас“, за да види до къде може да стигне. След като спечели титлата вече беше нейно задължение да представи града на конкурса Мис България. Никой от нас не очакваше, че Теодора ще спечели титлата. Нямахме представа по какви критерии ще бъде избрана новата Мис и какви качества ще търси журито в претендентките. Всяко момиче имаше своята красота и заслужаваше короната, но много съм щастлива, че нашата дъщеря впечатли журито и спечели титлата.

Много хора ще подложат на съмнение безпристрастността на журито и на конкурса. Какво ще им кажете по този повод?

- С чиста съвест мога да кажа, че на никого не сме платили нито стотинка. Наистина конкурсът беше много оспорван. Момичетата много се подготвяха за тази вечер, вълнуваха се, дори си завиждаха, но в никакъв случай конкурсът не беше предрешен. До последния момент напрежението беше огромно, конкуренцията голяма и не се знаеше какво ще е решението на журито. В това съм категорична.

Семейството Ви как прие факта, че Теодора е Мис България?

- Много сме щастливи, гордеем се с нея, но имаме и своите притеснения, защото Теодора все още е ученичка. Мис България може да бъде само за една година, а образованието е изключително важно за целия живот на човек. В тази връзка Теодора ще трябва да намери начин да съчетае двете неща и в никакъв случай образованието не трябва да изостава.

След еуфорията на отминалите дни, самата Теодора осъзнава ли вече че е Мис България и каква отговорност е това?

- Тя все още не е наясно на сто процента с всичките си ангажименти, но разбира, че ще бъде много ангажирана, отговорността й ще е огромна и ще трябва да се отнесе към всичко много сериозно. Смятам, че сме й дали добро възпитание и ще се справи с всички отговорности без да се злепостави. Със сигурност ще оправдае доверието, което й е гласувано. Теодора е разумна и отговорна.

Изминаха едва няколко дни от финала на конкурса за красота, а в социалните мрежи има и недоброжелателните коментари. Как гледате на тях?

- Ние сме позитивни хора и не обръщаме внимание на такива коментари. Има най- различни хора, едни търсят красивото, други пък грозното и негативното. Всеки е свободен да изказва мнението си.

За какво мечтае Мис България Теодора Мудева през погледа на майка й?

- Още от малка харесва журналистиката, насочила се и към професията на юрист... Нека да завърши успешно средното си образование и сама ще направи своя избор. Няма намерение да се отказва и от танците, само леко ще ги ограничи. Вярвам, че Теодора ще постигне целите си  и й желаем попътен вятър.

 

Снимка: Личен архив