Здравейте, бургазлии, щастлива съм да Ви представя първото интервю на новата Мис България.

Бургазлии сме замесени от друго тесто. Ние се обичаме без да се познаваме. Носим званието ,,БУРГАЗЛИЯ” с чест и думата ни е закон. Две бургазлийки си обещахме, че първото интервю ще бъде за читателите на Gramofona.com и то прелетя през Бристол,  София и Бургас.  Да благодарим на Теди, която пренебрегна изтощението си след победата и ни направи съпричастни с преживяното:

Най-красивата българка е от Бургас

И това както обичам да повтарям е съвсем естествено. Ароматът на море и усещането за любов, които витаят  във въздуха, правят  бургазлии изтънчени и сетивни, душевно и физически красиви. В Бургас се раждат най- талантливите артисти, композитори, писатели, поети, певци и  красиви жени рабира се: като Теди Бургазлиева и Йовита- истинската Мис България 2017. Преди броени часове беше коронясана още една бургазлийка: очарователната  и грациозна  Теодора Мудева.

На 17 години не е ли малко рано да понесеш тази отговорност титлата и представянето на България на Мис Планет в Тайланд?

Така е, 17години не е много зряла възраст, но мисля, че съм готова да понеса отговорността към задължението си. Моята главна цел е да съхраня себе си, да покажа на България, че младите хора днес са достатъчно мотивирани и целеустремени. На конкурсите “Кралица на Бургас” и “Мис България” аз бях себе си...и смятам, че всеки човек показва най-доброто именно тогава! Същото ще направя и на международния конкурс, който ми предстои. 

Учиш в престижната Английска гимназия, което означава, че отговорът ти на въпроса :,,Кой е любимия ти писател”?- може да бъде различен от повтарящия се през годините: ,, Пауло Куельо”. Всъщност кой е любимия ти автор?

Любимият ми писател е Оскар Уайлд, а любимата ми книга и единственият негов роман е “Портретът на Дориан Грей. Съветвам хората на моята възраст да я прочетат, защото тази книга ме накара да се замисля за моралa и преосмисля ценностите.

Мислиш ли, че е възможно да промениш твърдението,  че красивите жени са глупави?

Определено мисля, че мога, макар и да съм едва на 17години. Смятам се за интелигентно момиче, което най-накрая би могло да промени този стереотип. Надявам се да дам един добър пример и да опровергая това твърдение.

Как и кой друг може да направи това?

Трудно ми е да отговоря на този въпрос. Всяко едно момиче, би могло да го направи, стига да открие нещото, в което е добра и да го развива. 

Какво не знаем за професията модел?

Започнах да се занимавам с конкурсите за красота и моделството, когато бях насърчена от моя близка приятелка (Вице Мис България2017- Йовита Георгиева). Реших да пробвам нещо различно, да изпитам една нова емоция, а и обичам да се снимам. Така лятото се записах на конкурса “Кралица на Бургас”, а след това започнаха различните ревюта и снимки.

Според мен хората смятат, че моделството е просто да позираш и да бъдеш сниман, но това е доста изморително понякога. Въпреки това, аз го правя с желание и ми е приятно.

В София ти спечели няколко награди и най - престижната Мис България. Накара ни да почувстваме удовлетворение, че най- красивата българка е от Бургас, но и че наистина е красива. Освен със сълзи, с какви други емоции посрещна финала?

На първо място за мен беше гордост точно аз да представя Бургас на този престижен конкурс. И съм много удовлетворена от факта, че успях и да го спечеля. В момента, в който казаха името ми, сърцето ми сякаш спря за миг, чувството беше уникално, просто неуписуемо с думи. Щастлива съм, че представих града достойно, и най-вече направих родителите ми горди.

Как ще се промени оттук нататък живота ти?

Дори след титлата, която спечелих, аз не смятам да променям себе си. Може би животът ми ще се промени в положителна посока, тъй като смятам да се заема с някои каузи, които ще бъдат полезни за други хора. Те ще свързани със спорта, който практикувам - спортните танци, но за това ще научите по-подробно след известно време. 

Ще ти остава ли време да наблягаш на английския и учението?

Ученето ми е приоритет и винаги е било. Защото искам един ден да имам стабилна основа за бъдещето си.

Как се забавлява Мис България?

Всеки приема забавлението по индивидуален и различен начин.  Обичам да се забавлявам, когато тренирам. И мисля, че човек е успешен, когато комбинира полезното с приятното. Така времето минава неусетно и е изпълнено с положителни емоции.

Освен да успяваш като манекенка,  мислиш ли за реализация в друго поприще?

Разбира се, че да. Искам  да стана журналист и да уча право в България. Също така да се занимавам със спортни танци професионално.

За какво мечтае най- красивата жена в Родината?

Непрекъснато си поставям нови и нови цели. Искам да събирам около себе си по-интелигентни от мен хора. Сбъдвам мечтите си една по една. Но може би, за момента бих искала да се възползвам от титлата, която получих пълноценно като направя нещо значимо.

Предстоят най-топлите семейни празници, ще пожелаеш ли нещо на бургазлии?

От все сърце желая не само на бургазлии, но и на цяла България, да прекарат тези топли семейни празници, обградени от любимите си хора. Да бъдат щастливи и усмихнати. 

Нели Арнаудова е бургазлийка, която живее в Бристол. Тя е човекът, който радва читателите на Gramofona.com с невероятните истории на „Бургазлии зад граница“. Този път обаче ни среща с най-красивата българка за 2018 – новата Мис България.

 

 

Фотограф: Георги Шопов