8 юни 1990 година…

Нели Стоянова от Айтос пристига в 5.20 часа в местната болница, където й предстои да роди първото си дете. Точно в 05.45 часа проплаква синът й Румен. Раждането протича нормално и бързо, а бебето е първото в кариерата на сегашния шеф на Родилното отделение в МБАЛ-Бургас д-р Антонио Душепеев.

„Минути преди да започне раждането, акушерките ми съобщиха, че аз съм първата, която д-р Душепеев ще изроди“, разказа пред Gramofona.com Нели Стоянова. На Бабинден д-р Душепеев призна, че не си спомня кое е първото бебче, което е изродил. Семейството на Нели се свърза с нас, за да ни разкаже.Румен се появява на белия свят 3,200 кг, 51 см. Майка му и до ден днешен няма да забрави как е побързала да се изправи на крака.

Нели Стоянова със сина си Румен Стоянов.

„Д-р Душепеев ми каза в никакъв случай още да не ставам. След мен екипа подготвяше друга родилка. Спомням си, че бе доста млад“, разказа още Нели. Тя е продавач-консултант в Айтос, а съпругът й е шофьор на камион.

Към днешна дата Румен също е татко на мъжка рожба. Първото бебе на д-р Душепеев работи като автомоньор, а съпругата му Гергана е в майчинство. Тяхното дете се появява на бял свят в МБАЛ „Дева Мария“.

Това, което голямото семейство си пожелава е много здраве и да бъдат винаги заедно. Тази събота Нели и близките й ще отпразнуват юбилея на съпруга й и отсега подготвят празника.

Снимки: Личен архив