Опасна канавка притеснява живеещите на ул. „Странджа“ в бургаския квартал „Рудник“. Плочата на канавката е счупена и в нея зеят две големи дупки. Тя е в този си вид повече от месец, разказаха хора от улицата.

Те са сигнализирали главния експерт, отговарящ за квартала им, но се оплакват, че и до момента няма реакция. В канавката са поставени няколко клона, за да се вижда отдалеч, че там има проблем.

„Наскоро едно момче мина с малък камион и гумата му пропадна в канавката. Плочата е не само с дупки, тя е счупена и от всяка тежест пропада“, обясняват хората. Притесняват се, защото тук живеят и деца.

„Макар че знаят за проблема, това са деца. Някое може просто по невнимание да стъпи и да се нарани наистина лошо.“ Хората тук имат и друго притеснение. При дъжд от счупената плоча в канавката могат да попаднат камъни и да запушат канализацията. За тях този страх е основателен, тъй като години наред по улица „Странджа“ течаха фекални води.

След серия от жалби и сигнали се оказа, че една от тръбите е запушена с камъни. „Не ни се мисли, ако отново потекат тези мръсотии“, недоволстват жителите на кв. Рудник и напомнят, че тогава са чакали четири години, за да бъде отстранена повредата.