Жители на Долно Езерово излизат на нов протест срещу разписанието на автобуса, който свързва централна градска част с квартала. Той ще се състои на 21 септември от 17:30 часа и ще представлява символично пресичане по пешеходните пътеки на кръговото движение до сградата на КАТ.

Недоволството на хората е породено от наложеното ново разписание, което е в сила от 28 август. Големите интервали между курсовете на рейсовете и обединяването на маршрута на автобуса с този на кв. Лозово  увеличава времето за пътуване и създава неудобства що се отнася до прекачване на други линии от градската мрежа, твърдят хората от Долно Езерово.

Исканията на живущите в района е да се осигури линия, самостоятелно обслужваща Долно Езерово, както и времетраенето между курсовете в пиковете часове да не е на повече от 20 минути.

Това не е първия протест на жителите на Долно Езерово. На 14 септември около 450 граждани блокираха пешеходна пътека на централната улица на квартала „Захари Зограф“, за да бъдат чути исканията им.