Недоволство тлее сред жителите на кв. Долно Езерово. Причината е, че Бургасбус намаля броя на автобусите, които ще пътуват от и за квартала. Самата транспортна схема и маршрутът, по който минава автобус №7 също не е удобна на жителите на Долно Езерово.

Кварталът е на едва 10 минути от центъра, но въпреки това хората са принудени да пътуват буквално с часове и да се прекачват от автобус на автобус. Част от линиите са слети с тези на кв. Лозово и тогава ужасът става пълен, коментират хора от квартала. Истинският проблем е в пиковите часове, когато хората отиват и се връщат от работа, а децата трябва да пътуват за училище.

„След автобуса в 18,10 има нов едва в 18,45. Ако си на работа до 18 часа, то вкъщи можеш да се прибереш едва към 19,30. Същата е ситуацията и с децата, които трябва да се връщат от училище и са принудени да висят по спирките по тъмно“, коментират недоволни.

Още преди месец управителят на Бургасбус инж. Петко Драгнев поиска да се намалят курсовете по три от линиите, които обслужват кварталите Долно Езерово, Лозово и Горно Езерово. Така, според разчетите на превозвача на месец ще се икономисат 5 водача.

В момента дружеството има недостиг на шофьори, признаха от там.

Жителите на Долно Езерово ще се съберат в понеделник, 10 септември от 19 часа, за да обсъдят проблема. Те са поканили на срещата и представители на Бургасбус.

Недоволство заради промяната в разписанието на част от автобусите има и сред жителите на Лозово.