Дни след летния Никулден обявяваме победителите в нашия Никулденски конкурс за написването на рибарска история. Трябва да признаем, че журито отдавна е готово с резултатите и победителите.

Две поредни години пандемията объркваше нашите планове, за съжаление войната в Украйна също ни забави. Тази година официална церемония по награждаването няма да има.

Участниците и победителите обаче заслужват своето внимание и ние се надяваме искрено, че догодина ще се съберем заедно, за да отпразнуваме любовта си към писаното слово и майсторския изказ на нашите участници.

Конкурсът ни отдавна се е превърнал в любим за мнозина, а сегашното издание отново подобри рекорд по брой участници. Изключително сме щастливи и че много деца се престрашиха да се съревновават наравно с доказани разказвачи и майстори на писаното слово.

За да не поддържаме излишно напрежение, обявяваме веднага и победителите:

Първата награда е за Анастасия С. и нейната „Къща от пясък“.

Второто място е за „Рибари“ на Светла Чапкънова, а третото е за „Лейзи“ на Гочо Гочев. И трите разказа са впечатляващи и успяха да докоснат всеки от нас.

За пореден път Ваньо Вълчев и Динко Динков бяха изключително затруднени в избора си, за това и има много поощрителни награди от нашите спонсори.

1.  „Белият“ – Иван Сухиванов – награда на Ченгене скеле

2.   „Страст“ – Калоян Захариев – ваучер на магазин „Синхрон“

3.   „Русалка за Коледа“ – Лилия Христова – ваучер от ресторант „Нептун“

Награда за разказ на ученик в гимназиален етап – „Мостът“ от Християна Германова, 16г., 10е клас, ПГЧЕ „Васил Левски“ – Бургас

Награда за ученик до 6 клас  - „Поморийското море“ от Наталия Ангелова, 6в клас, СУ „Иван Вазов“ гр. Поморие

Награда за „Моята свобода“ от Гергана Славова, 12 г., ОУ „Христо Ботев“, гр. Бургас

И тримата ученици получават подаръци от бургаското издателство „Либра Скорп“, които подаряват интересни и вълнуващи автори.

Сърдечно благодарим на всички, които отново ни протегнаха ръка, за да го има и 11-то юбилейно издание на конкурса. Сред тях са бизнесменът Иван Кузманов, хотел „Утопия форест”, както и: