Стадион Черноморец тъне в разруха. Това за съжаление отдавна не е новина. Шокиращото обаче е, че точно преди година държавата инвестира в спортното съоръжение над 400 хил. лева.

Тогава Бургас беше домакин на Европейското по футбол за юноши. С парите на данъкоплатците бяха оправени игрищата, стадионът беше приведен в приличен вид, ремонт имаше и в административната сграда. Днес обаче от обновяването на стадиона няма и следа.

Тревата е висока над 1,5 метра. Дръвчета са поникнали на някои от входовете, през които навремето влизаха хиляди фенове, за да гледат любимия си отбор. Седалки няма. Изчезнали са, а на тяхно място се виждат разбити камъни, обрасли отново в трева.

Единствените цветни петна са няколкото останали седалки долу, до терена. Електронното табло не работи, но е в ярко синьо и цветът му само подчертава разрухата наоколо. В края на юни стана ясно, че спортният министър Красен Кралев е разпоредил спешна проверка за състоянието на стадиона.

Кога неговите емисари ще дойдат на място не е ясно, но на стадиона със сигурност трябва да влязат и прокурори. Защото година по-късно от вложените над 400 хил. лева няма и следа. Стадионът е една от най-големите спортни бази в страната. Неговата площ е над 140 декара.

Според разчети на общинския съветник Константин Бачийски, стадионът и прилежащите му терени струват около 70 млн. лева.