Изключително голям интерес предизвика гостуването на звездата на българския и световния футбол Христо Стоичков в Бургас. Невиждана за морския град опашка от стотици хора запълни партерния етаж на гранд хотел „Приморец“, където тази вечер Камата представи своята автобиографична книга и показа „Златната топка“, която той спечели през 1994 г. Върволицата излизаше дори извън хотела, чак до бариерата за автомобили пред сградата. 

Сред посрещачите имаше и някои добре познати бургазлии, с които Стоичков е приятел отдавна.

Още в коридора, в преддверието на залата, където беше приготвена специална маса за Христо, го посрещна бившият му треньор в националния отбор Димитър Димитров-Херо. „Ооо, бате Митко“, провикна се Стоичков, щом го зърна, и последва братска прегръдка.

Подобна сцена се разигра минути по-късно, когато най-успелият футболист на България за всички времена беше започнал да раздава автографи. Появи се Христо Порточанов, президент на „Нефтохимик“ от най-добрите му времена. Последва сърдечна прегръдка между двамата и размяна на няколко думи. Порточанов беше довел двете си внучки, за да вземат автограф от Камата.

След малко Христо отново имаше повод да разтвори широко усмивка – от опашката чакащи изникна Тони Димитрова с цели три книги в ръцете си.

Последва нова прегръдка с целувка за радост на журналистите, които запечатаха с фотоапаратите си тези мигове любов.

Първи с автографи се сдобиха децата от школата на „Черноморец“. Те бяха чакали с часове Стоичков и, естествено, минаха с предимство. Малчуганите се щракнаха в обща снимка с идола си и неговата „Златна топка“, показвайки завидни познания от автобиографията на футболиста.

Какво каза при посещението си в Бургас Христо Стоичков – прочетете ТУК.