Протест под наслов „Върнете футбола в Бургас“ готвят фенове на най-популярната спортна игра. Събитието е обявено във фейсбук, като недоволството е предвидено да се състои пред сградата на Община Бургас на 20 юли от 19,00 ч. Чашата на търпението на запалянковците преля, след като стана ясно, че „Нефтохимик“ ще трябва да домакинства на мачовете си във Втора лига извън Бургас, тъй като собствениците на стадион „Лазур“ им искат твърде висок наем, а други стадиони в града, подходящи за професионален футбол, няма.

„Вече 15 години, благодарение на далаверите на община, държава и един частник, Бургас е без собствен стадион. Стадионите бяха харизани на един монополист и единственият професионален отбор на града сега трябва да "домакинства" в Созопол - извън територията на общината. Никой не си мърда пръста да поправи тази несправедливост, единствено гражданите търсят варианти - входирахме докладна за отчуждаване, писмо до институциите за финансиране на това отчуждаване, сезиране на Комисията за защита на конкуренцията. На община и държава не им пука“ – пишат организаторите на митинга.

Те призовават всеки, който желае, да отиде на протеста и да ги подкрепи, за „да покажем, че Бургас има нужда и от футбол, от онези славни празници и срещи с Левски, ЦСКА, Ботев, Бран, Локомотив Москва!“

По време на протеста феновете ще носят топки, като смятат да поритат на площада пред Общината, за да върнат футбола за кратко в Бургас. В същото време ще се гледа или слуша мачът от Созопол на „Нефтохимик“ срещу „Спартак“ (Варна).