Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на икономиката е освободена Лилия Иванова. На поста се назначава Яна Топалова. Това съобщиха от пресцентъра на правителството.

Яна Топалова има магистърска степен по специалността „Бизнес администрация“ от Международното висше бизнес училище в Ботевград. Трудовият ѝ стаж е в държавната администрация, притежава ръководен опит в областта на международното сътрудничество, европейски програми и проекти.

Промяната в политическия кабинет цели ускоряване на сроковете на изпълнение на мерките за подпомагане на бизнеса в условията на пандемията от Ковид-19 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, провеждането на проактивна политика с малкия и среден бизнес и разработването на нови чуждестранни пазари за български стоки и производители.

Припомняме, че досегашният министър на икономиката Емил Караниколов беше освободен по-рано днес, като на негово място застана другият от двамата му заместници – Лъчезар Борисов.

Снимка: informo.bg