Ремонтът на изгорялото карнобатско училище ОУ „Христо Смирненски” ще започне в началото на месец юли. Това съобщи за Gramofona.com директорката на школото Стефка Вълева. Фирмата, която ще отремонтира училището, вече е избрана. „Партньори“ ЕООД се очаква до десетина дни  да сключи договор с Община Карнобат.

В момента училището е в ужасно състояние. От дни в града вали постоянно. Вторият етаж на училището липсва и водата се стича директно на първия.

„Стените вече са черни и всичко е в мухъл“, обясни директор Вълева. Тя се надява за новата учебна година децата да влязат в ремонтираната сграда. Това, което е най-належащо, е направата на покрив. Майсторите няма да чакат да отливат плоча, а ще използват метални ферми. Те се изработват направо в завод и се монтират.

„Така ще се направи покривът, за да стане по-бързо. Иначе отнема много време“, поясни още Вълева.

Когато покривът бъде готов започва боядисването на стените и поставянето на подови настилки. Последната стъпка ще е нови мебели, които ще бъдат закупени с пари от дарителската сметка. Събраната сума вече е на стойност 45 000 лева. За новата учебна година ще имат нужда и от щори, костюми за танцовия състав и други неща.

Снимка: Галина Ангелова