След като се разплатят застрахователите, държавата ще доплати сумата, която е необходима за ремонта. Това обяви днес в Стара Загора премиерът Бойко Борисов пред кмета на Карнобат Георги Димитров и директорката на основно училище "Христо Смирненски", чийто покрив и втори етаж изгоряха при пожар на 23 март привечер, съобщи 24 часа.

Училищната сграда, която горя, е застрахована за 2,1 милиона лева. Очакванията са застрахователите да приведат парите до месец.

Директорката на училището Стефка Вълева не скри сълзите си от вълнение. Тя благодари на премиера за отношението, но той я поправи, че това не е отношение, а задължение на държавната власт.

Кметът на Карнобат Георги Димитров покани Бойко Борисов на дискотека в училищния двор на изгорялото школо за първия учебен ден, когато, по думите му, децата ще се върнат в ремонтираната сграда. Той вече бил обещал такава дискотека на учениците.

"Досега съм подавал ръка за поздрав, но никога няма да подам ръка, за да прося милостиня", обяви кметът Димитров. Той благодари на всички, които са съпричастни с проблема на Карнобат и издаде, че първи с предложение за помощ му се обадил кметът на Поморие Иван Алексиев.