Премиерът Бойко Борисов определи случилото се с десанта на Христо Иванов на плажа в Росенец като сценарий. Според министър-председателя това, което стана между бившия министър и служителите на НСО, които го блъскаха и му отнеха знамето, е постановка, целяща да спре добрия път на развитие на страната. Борисов прехвърли топката към президента Румен Радев, който имал отговорност за действията на служителите от Националната служба за охрана.

Премиерът заяви, че според него брегът в Росенец трябва да бъде отреден за плаж и да е със свободен достъп за граждани.

„Както е в Евксиноград – отделен с мрежа, хората могат да отидат до там и да се върнат. Както и на моята къща в Банкя хората идват, разхождат се, спират, гледат. Като туристическа аткракция – който иска, отива, гледа. Но това Общината трябва да го свърши. Това трябва да бъде направено“ – заяви Бойко Борисов.

Според него охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски от НСО ще бъде снета. Мнението му е, че НСО трябва да пази само президента, премиера и председателя на парламента. Други застрашени, ако е необходимо, ще се пазят от службите на МВР.

Борисов заяви, че някои от опозиционните лидери, които сега протестират, самите те се били в сараите на Доган, но отказа да назове имена.