Община Поморие ще дари сумата от 5 000 лв. в полза на опожареното училище „Христо Смирненски” в град Карнобат. Предложението дадено от кмета Иван Алексиев, бе взето единодушно с 20 гласа „за” от местните съветници. Средствата се осигуряват от дейност „резерв за непредвидени и неотложни разходи” от бюджета на общината.

„Считам за наш дълг да помогнем с каквото можем на училището в Карнобат за бързото възобновяване на учебния процес в него. Сътрудничеството и човещината в един такъв момент са изключително важни и знам, че така както ние помагаме според възможностите си, в труден за нас момент можем също да разчитаме на подкрепа, защото никой не е застрахован от неприятни инциденти или стихийни бедствия", каза кметът Иван Алексиев и благодари на съветниците за солидарността.

Това не е единствената благотворителна кауза, която Община Поморие подкрепя. През 2014 г. Поморие подпомогна пострадалите семейства от наводненията в квартал "Аспарухово" във Варна, със сумата от 10 000 лв. На пострадалите в град Мизия дари 5 000 лв. През 2012 г. бяха дарени 3000 лв. за ремонт на разрушена от наводненията къща в с. Бисер.