„ГЕРБ нямаха проблем когато през 2014 год. служебният кабинет на Близнашки за един месец смени шефовете на Пощите, Пристанището, Пристанищна инфраструктура и МБАЛ в Бургас. Сега обаче провидяха чистка. Министърът на транспорта е този, който назначава членовете на Съвета на директорите в пристанището“, това коментира областният председател на БСП Николай Тишев по повод брифинга на колегите му от ГЕРБ.

По-рано днес от там обявиха, че бивш съдружник на Тишев е назначен в директорския борд на бургаското пристанище. Според Николай Тишев обаче тук не става въпрос за партийно назначение.

„Александър Петков е назначен не след уволнение, а защото позицията е освободена. Предшественикът му е станал зам.-министър“, обясни той. Според Николай Тишев Александър Петков е професионалист с голям опит. Работил е и в бургаското пристанище, и в чуждестранни портове.

„Изключителен професионалист, който може да подобри експертизата на пристанището. С него се засякохме преди години за кратко в едно предприятие като съдружници, но аз го познавам много по-отдавна като колега от пристанищния сектор“, коментира още Тишев.