След 13 февруари ще станат ясни кандидат-депутатските листи на партията за цялата страна

Партия „Възраждане” категорично ще се яви сама на парламентарните избори на 4 април. Това съобщи за Грамофона нюз лидерът й Костадин Костадинов. По думите му след 13 февруари ще станат ясни кандидат-депутатските листи за цялата страна.

За Бургаска област вече е ясен водачът на листата, но Костадинов запази в тайна неговото име. Лидерът на партията обясни, че сред кандидатите за народни представители ще има представители на граждански организации.

„Имайте предвид, че и те се занимават с политика. Всички ние се занимаваме с политика. Самата дума политика идва от гръцката дума p'olis, която най-общо казано означава управление на града или обществено управление. С други думи всеки, който се занимава с някакъв сорт обществена активност, се занимава с политика”, обясни Костадин Костадинов.

Той уточни още, че в листите ще има хора, които не са членове на политическата организация, но са обществено разпознаваеми и активни, заявили подкрепата си към „Възраждане”.

Костадинов припомни, че на предишните парламентарни избори през 2017 г, резултатът  на партията в Бургаска област е бил един от най-високите в страната.

„Тогава имахме резултат от 1,1%, като в Бургас мисля че беше около 1,5 %. Затова сега ще се борим за един мандат в Бургаска област”, каза Костадинов. Той подчерта, че забелязва големи разминавания между собствените проучвания на партията и тези на останалите агенции.

„Ако гледаме тези, които са платени от управляващите и които се показват по телевизията, там сме с 1,5 %. Собствените, които ние сме си направили са съвсем различни – 4,5 %. Така нашите проучвания сочат, че „Възраждане” влиза в парламента”, обобщи лидерът на политическата сила.