Общинските съветници от ГЕРБ обявиха твърдата си подкрепа за председателя на местния парламент Костантин Луков. Както Gramofona.com съобщи, от НФСБ и СЕК поискаха оставката на Луков. Веднага след това съпартийците на председателя разпространиха декларация в негова защита. Публикуваме пълния й текст без редакторска намеса.

 

За нас, общинските съветници от ПП ГЕРБ, темата за предсрочно прекратяване пълномощията на председателя на Общински съвет – Бургас не е на дневен ред. Нашите теми в местния парламент са други. Имаме поети ангажименти пред бургазлии, които очакват да надграждаме това, което през последните осем години се случи на територията на община Бургас.

Разбираме, че колеги от други партии имат желание те да определят реда и работата в местния парламент, но не ПП ГЕРБ, а бургазлии отказаха да им дадат тази възможност. При това не за първи път. 

Не е лесно да бъдеш опозиция в град, който е предпочитано и бързо развиващо се място за живеене. Това е причината да се търсят измислени скандали, които не засягат качеството на живот на бургазлии.

Общинският съвет на Бургас има председател и той се казва Костантин Луков.