Бургаската организация на ВМРО напълно застава зад издигането на Ангел Джамбазки като водач на листата на партията за евроизборите. Това коментира за Gramofona.com областният председател на организацията и общински съветник Георги Дракалиев минути след като Областната конференция на ВМРО - София категорично подкрепи Джамбазки за лидер на листата за Европейския парламент.

„Ангел Джабазки е най-добрият български евродепутат. Той е номер 9 като активност сред всички 751 депутати и единственият избираем депутат сред патриотичните партии. Аз мисля, че всички политически партии от патриотичното пространство трябва да се обединят около неговата кандидатура“ – заяви Дракалиев.

Той все още се надявал сред коалиционните им партньори да надделее здравият разум и да направят обща листа с водач Ангел Джамбазки.

На въпрос какво ще се случи, ако все пак НФСБ не отстъпят водач на евролистата да е техният избраник Валери Симеонов и решат да се явят самостоятелно на изборите, Дракалиев коментира, че в такъв случай „те ще претърпят крах“.

Областният председател на ВМРО-Бургас заяви, че единствено Ангел Джамбазки е способен да привлече гласове от периферията, от хора, които принципно не са избиратели на патриотичните партии, „защото той е харесван, активен и човек, който казва нещата директно“.