Областната конференция на ВМРО - София категорично е подкрепила Ангел Джамбазки за водач на листата на евроизборите, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

В съобщението се уточнява, че днес се е състояла областна конференция на ВМРО - София. На събитието присъстващите от областта са гласували предложението на Областния комитет на София за кандидатурите за евровота.

За водач на листата е предложен Ангел Джамбазки. За втори и трети са били предложени общинският съветник Карлос Контрера и председателят на градската организация на ВМРО - София - Владимир Митов. Всички са се съгласили с предложените кандидатури.

Ангел Джамбазки е благодарил на присъстващите за доверието, което му гласуват и е отбелязал, че каквото и да е политическото моментно състояние, залата винаги ще е пълна заради идеологията на ВМРО. Това прави ВМРО по-различна партия от другите, е заявил той.

По повод скандалното, според ВМРО, гласуване на промените в Изборния кодекс, евродепутатът Ангел Джамбазки е заявил, че това гласуване е направило времето наистина разделно. "Това е попълване на листата с послушковци. По този начин се отнема завоюваното право на избирателя", е заявил Джамбазки.

"Ние отиваме на тези избори като убедени български националисти. Това са избори за бъдещето на Европа", е допълнил Джамбазки, цитиран в съобщението.

От ВМРО припомнят, че до момента номинации да бъде водач на листата за евроизборите Ангел Джамбазки е получил от структурите на ВМРО от Врачанско, Ямбол, Шумен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Карлово, Сливен, Тервел, Хасково, Кърджали и Благоевград. Преди седмици пък видни общественици, интелектуалци, учени подкрепиха Джамбазки за следващ мандат в Европарламента и издигнаха кандидатурата му, допълват от партията.

Източник: БТА