Народният представител от „БСП за България” Николай Тишев и зам.-областният председател на БСП – Бургас Живко Господинов са се обявили против изграждането на център за мигранти в Малко Търново, съобщиха от пресцентъра на партията. Двамата са провели среща с областния управител на Бургас Вълчо Чолаков във връзка с започналата процедура за избор на изпълнител за изграждане на център за мигранти на територията на странджанската община. Тишев и Господинов са поставили въпроса защо обектът ще се прави в непосредствена близост до центъра на града, а не на по-отдалечено място, както и какви са аргументите за това.

Представителите на левицата са се солидаризирали с притесненията на местните жители и са изказали мнение, че задържането на мигранти в града създава напрежение и страх сред населението там.

Тишев и Господинов са поставили и въпроса дали ще бъдат връщани мигранти от Западна Европа.

Областният управител, от своя страна, ги е запознал с официалната позиция на Министерството на вътрешните работи, която беше разпространена днес. Припомняме, че по думите на заместник-министър Красимир Ципов МВР няма намерение няма да строи нови бежански лагери.