„Какво означава, че в Агенция Пътна инфраструктура не е постъпвало официално писмо за изграждане на обход на Айтос? Колко още жертви трябва да има, за да се направи необходимото?” Това коментира пред Грамофона нюз бургаският народен представител от ДПС Севим Али.

Той е бесен на АПИ за изказването им от вчера и припомни, че само преди 6 месеца от партията са настоявали от трибуната на Народното събрание да се вземат спешни мерки за изкарване на тежките камиони извън Айтос.

В началото на февруари 2021 г. Али отправи официално запитване към тогавашния регионален министър Петя Аврамова дали е предвидено през новата година изготвяне на проект за обходен път, както и дали са предвидени процедури по обследване на терена.

В Народното събрание тогава депутатът обяви, че е добре запознат в пътния трафик в Айтос и че многократно е получавал сигнали от жителите за десетки пътни инциденти и години наред претоварено движение.

Като най-сериозен е проблем тогава депутатът изтъкна преминаването на тежкотоварните автомобили през Айтос.

„Всички знаете, че Агенция Пътна инфраструктура е към регионалното министерство. Какъв по- официален начин има, за да се постави даден проблем от това той да се обяви от парламентарната трибуна? От ДПС директно отправихме питане към министъра”, припомни отново депутатът.