Днес бургаският депутат от партията Севим Али отправи от парламентарната трибуна питане към регионалния министър Петя Аврамова

Повече от наложително е да се изгради обходен път на Айтос. За това настояват от Движението за права и свободи. Днес бургаският депутат от партията Севим Али отправи от парламентарната трибуна питане към регионалния министър Петя Аврамова.

Той поиска да разбере дали е предвидено през новата година изготвяне на проект за обходен път, както и дали са предвидени процедури по обследване на терена и има ли някакъв срок за тяхното приключване.

В Народното събрание Али припомни, че трафикът през Айтос целогодишно е много натоварен. „Сериозен е проблемът с тежкотоварните автомобили и леките коли особено през лятото. Натовареното движение години наред прави пътя през града опасен. Десетки са вече пътните инциденти”, обясни пред министър Аврамова той.

Бургаският народен представител не пропусна да спомене и тежката катастрофа от есента на миналата година. Тогава тир загуби управление, помете жена на пешеходна пътека, след което се вряза в колона от над 10 автомобили, които чакаха на светофара на кръговото в Айтос.

От тежкия пътен инцидент се замозапали джип, а пътуващата на задната седалка 28-годишна жена загина на място.

Министър Аврамова отговори на бургаския депутат, че той, всички народни представители от областта и общинската администрация трябва да се срещнат и да обсъдят предложението за обхода. Министър Аврамова уточни, че първо трябва да стане ясно кое е в правомощията на държавата и кое на общината, и чак тогава да се премине към изготвяне на проект.