За проблема алармира пред екипа ни Станислав Марцуль

Руски граждани алармират, че от година не могат да дойдат в България и да посетят закупените от тях имоти. В редакцията на Грамофона нюз постъпи писмо от един от потърпевшите заради забрана за влизане в България - Станислав Марцуль, който живее в Санкт Петербург.

Притеснен той разказа, че не може да стъпи на българска територия, защото няма постоянно жителство. Това е причина заедно с много негови съграждани заради коронавируса да попаднат в забранителния списък.

„Изпратихме вече запитвания до президента на България, посолството на България в Русия, Министерството на здравеопазването, които от своя страна писаха писмо до правосъдното министерство. Имаме запитване и до омбудсмана на България и очакваме отговор кога границите ще бъдат отворени”, обясни Марцуль.

Пред хората на дневен ред стои въпросът какво се случва с имотите им, при положение че те плащат данъци, но от месеци не могат да се грижат за тях.

„В много жилища има проблеми - течове, наводнения, а хората не могат да си ги от ремонтират. Някои дори не могат да приберат личните си вещи, а са успели дистанционно да продадат жилищата си”, допълни още Станислав.

Какви са другите притеснения на хората и какво мерки са предприели, очаквайте интервю със Станислав Марцуль в Грамофона нюз. Екипът ни ще потърси и институциите, свързани с проблема!