Венци и цветя в знак на почит и признателност бяха положени днес пред Паметника на моряка в Морската градина на Бургас, съобщиха от Общината. Военният ритуал, в който участваха представителни части на Флотилия бойни и спомагателни кораби - Бургас, е по повод 141-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България.

„…Благодаря на всички мои съграждани, които избраха да служат и изпълнят своя дълг към родината. Професията на морските военнослужещи е сурова и изпълнена с трудни моменти. За нея се изисква  издръжливост, мъжество и професионализъм, които нашите моряци са доказали, че притежават“ – отправи поздрав кметът Димитър Николов към морските военни в града. Той пожела на служещите във ВМС здраве, успехи и попътен вятър.

Припомняме, че на 8 и 9 август гражданите и гостите на Бургас ще могат да разгледат кораби от състава на ВМС. Плавателните съдове ще бъдат наредени на Морската гара – в събота в периода от 09.00 да 12.00 и от 14.00 до 17.00 ч., а в неделя - от 10.00 до 13.00 ч.