Полиция изгони продавачите от търговския център „Престиж“ в к/с „Славейков“, а собствениците на магазини там в момента са буквално изправени на нокти. Днес те са отворили обектите си след дългата забрана. В следобедните часове обаче пристигнала полиция с искане магазините да се затворят веднага.

Причината, която изтъкват органите на реда е, че търговският център попада в категорията на моловете, които все още имат забрана да работят. Търговците обаче смятат, че не попадат в графата на големите търговски центрове.

Възмутени са, че отново са взели на работа персонала си, който е бил регистриран в Бюрото по труда. В първия ден, в който са назначили работниците си, трябва пак да ги освободят. Така хората обаче губят правото си на обезщетение, защото регистрацията им в Бюрото по труда е била прекъсната.

В момента обектът все още е отворен. Управителите му и търговците изчакват заедно с полицията представители на РЗИ. Здравните инспектори трябва да кажат могат ли да работят магазините в търговския център или не.