Само 56 км, но пътят Царево – Малко Търново се минава за час и половина. Това време е засякъл малкотърновският кмет Илиян Янчев точно преди дни, когато за последно е преминал разстоянието между двете странджански общини.

„Пътят е страшен и опасен. Не може да се шофира с повече от 20 км/час, защото дупките са много и големи”, коментира пред Gramofona.com Янчев.

„Тук всеки, който дойде, може да ползва всичките 39 вида туризъм-ако щете културен, ако щете ловен. Царево-Малко Търново е изключително важен за развитието на региона”, каза още малкотърновският кмет.

Той цитира местните хора от селата Граматиково, Заберново и Калово, които отново мислят за протест и затваряне на пътя Бургас – Малко Търново.

Янчев разказа, че оплакванията на хората не отиват в Пътната агенция или някъде другаде, а  стигат само до него. „Мъчно ми е, когато хората нападат мен. Ако няма да се прави този път-нека се каже, за да знаем всички”, допълни още той.

Янчев разказа и за друга отсечка, която е в много тежко състояние. Това е пътят Босна- Визица, който бил без осева линия, а платното било осеяно с храсти.

Още другата седмица Илиян Янчев и царевският кмет инж. Георги Лапчев ще пътуват до София за среща с новия регионален министър Аврамова. Основният въпрос, който кметовет ще поставят пред дамата ще е: „Остава ли пътят Царево – Малко Търново приоритет на държавата?”